Pâtes aux crevettes et à la feta

Pâtes aux crevettes et à la feta

4.0 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 gousse d'ail
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive et 1 filet
  • 300 g de tomate pelée en boîte
  • 200 g de tomates fraîches, en morceaux
  • 4 brins de thym frais effeuillés
  • 1 pincée de piment
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1000 g d'eau
  • 400 g de pâtes sèches type linguine, à l'encre de seiche
  • 20 crevettes cuites, décortiquées
  • 100 g de feta émiettée
  • quelques feuilles de basilic frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 40 g
Kalorie 2529 kJ / 601 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...