
Wersje kompatybilne
Soupe aux boulettes de bœuf, pommes de terre et petits pois
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g oignons coupés en quatre
- ½ botte de coriandre fraîche effeuillée
- 100 g de mie de pain rassise
- 500 g de viande de bœuf hachée
- du sel
- du poivre moulu
- 1 gousse d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 200 g de coulis de tomates
- 300 g de tomates coupées en quatre
- 1 cube de bouillon de légumes
- 1 brin de romarin frais effeuillé
- 250 g d'eau
- 300 g de petits pois frais écossés
- 500 g de petites pommes de terre coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 596 kcal / 2497 kJ
- Białko
- 36 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 46 g