Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 120 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 80 g d'eau froide
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de lait
- 4 œufs
- 150 g de crème
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 tranches fines d'andouille de Vire
- 400 - 500 g de pommes, coupées en fines lamelles
- 200 g de camembert, coupé en tranches fines
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1635.4 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 29.9 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 633 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30 min
Gâteau de galettes aux lardons
1h 15min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55 min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35min
Kouign patatez à l'andouille
1h 5min
Tarte au magret fumé
45 min
Cannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15 min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25min
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 min
Tarte au saint-nectaire
50min
Tourte au camembert
3h