Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre, et un peu pour les ramequins
- 30 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 250 g de lait
- 150 g de camembert, coupé en morceaux
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 859 kJ / 206.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 275.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feuilleté de poireau au camembert
55 Min
Tarte croustillante au brie
50 Min
Œufs cocotte à la mimolette et aux champignons
35 Min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35 Min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1h 55 phút
Flan express au roquefort
30 Min
Rolls de mozzarella à l'ail et aux champignons
3h
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Œufs cocotte au saumon, lardons et mascarpone
20 Min
Risotto crémeux au camembert
35 Min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45min