Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de beurre, et un peu pour les ramequins
- 30 g de farine de blé, et un peu pour les ramequins
- 250 g de lait
- 150 g de camembert, coupé en morceaux
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 859 kJ / 206.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 275.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50min
Soufflé à la fourme d'Ambert
40min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40min
Œufs farcis à la berrichonne
40min
Tartines "croque-monsieur"
25min
Œuf cocotte aux champignons et lardons, purée de carotte
1h 15min
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1h 55 min
Tarte croustillante au brie
50min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25min
Œufs cocotte au saumon, lardons et mascarpone
20min
Soufflé au chèvre et au thym
1h