Kouign patatez à l'andouille

Kouign patatez à l'andouille

4.0 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 parts

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 600 g de pommes de terre détaillées en cubes
  • 130 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 130 g de farine de sarrasin
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 2 pincées de noix de muscade en poudre
  • 150 g d'andouille de Guémené, détaillée en cubes
  • 1 jaune d'œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 409 kcal / 1704.7 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 263.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 13.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...