Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, détaillées en cubes
- 130 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 130 g de farine de sarrasin
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 150 g d'andouille de Guémené, détaillée en cubes
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1704.7 kJ / 409 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 263.5 g
- Sód
- 13.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinable de jambon fumé aux épices cajun
15min
Tarte croustillante au brie
50min
Œufs au lait
50min
Crumble de poisson
1h
Tourte au camembert
3h
Quiche andouille, pommes et camembert
1h 10min
Parmentier de haricots blancs au saumon et à l'aneth
50min
Gâteau de galettes aux lardons
1h 15 min
Clafoutis aux tomates cerise, quenelle de fromage frais
1h
Sot-l'y-laisse au cidre
55min
Tourteau fromager
50min
Tatin d'oignons à la moutarde
2h 20min