Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre, détaillées en cubes
- 130 g de beurre mou, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 130 g de farine de sarrasin
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 150 g d'andouille de Guémené, détaillée en cubes
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1704.7 kJ / 409 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 263.5 g
- Sód
- 13.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
Cassoulet mexicain
35min
Rougail saucisse
50min
Quiche andouille, pommes et camembert
1h 10min
La tourte de d'Artagnan
1h 40min
Rougail saucisses et flan coco
1h 50min
Sot-l'y-laisse de dinde au curry doux
1 Std. 5 Min
Sot-l'y-laisse aux quatre-épices
1u.
Rougail aux chipolatas
50min
Sot-l'y-laisse au cidre
55min
Rougail saucisse et riz
50min
Joues de porc au cidre
1u. 45min