Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
400 g mięsa z indyka, bez skóry i kości np. z uda, bez białych błonek, pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
30 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
50 g oliwy z oliwek
-
300 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
30 g musztardy
-
20 g miodu
-
400 - 500 g batatów pokrojonych na kawałki
-
100 g liści szpinaku, świeżych
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1276 mg
Białko
37 g
Kalorie
2458 kJ /
587 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Pulpety z ziemniakami; Marchewka z groszkiem na ciepło
55 min
Pulpety drobiowo-pieczarkowe z brokułowym ryżem, lekkim sosem chrzanowym i surówką
55 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Drobiowa pieczeń z Varomy
1 godz. 15 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min