Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową

Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową

4.5 274 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • szynki drobiowej pokrojonej w paski (5 x 1 x 0,5 cm)
    100 g
  • białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
    180 g
  • warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
    120 g
  • cebula szalotka pokrojona w 5 mm piórka
    1
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • czerwona papryka (150-200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojoną na 2 cm kawałki
    1
  • wody
    600 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • koncentratu pomidorowego
    10 g
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 179 kcal / 754 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...