
Urządzenia i Akcesoria
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
szynki drobiowej pokrojonej w paski (5 x 1 x 0,5 cm)100 g
-
białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki180 g
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki120 g
-
cebula szalotka pokrojona w 5 mm piórka1
-
oleju rzepakowego10 g
-
czerwona papryka (150-200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojoną na 2 cm kawałki1
-
wody600 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
179 kcal /
754 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska