
Urządzenia i Akcesoria
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
100 g szynki drobiowej pokrojonej w paski (5 x 1 x 0,5 cm)
-
180 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
120 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
-
1 cebula szalotka pokrojona w 5 mm piórka
-
10 g oleju rzepakowego
-
1 czerwona papryka (150-200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojoną na 2 cm kawałki
-
600 g wody
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
179 kcal /
754 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
11 g
Błonnik
6.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska