Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g szynki drobiowej, pokrojonej w paski (5 x 1 x 0,5 cm)
- 180 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- 120 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1 cebula szalotka, pokrojona w 5 mm piórka
- 10 g oleju rzepakowego
- 1 czerwona papryka (150-200 g), bez gniazd nasiennych, pokrojoną na 2 cm kawałki
- 600 g wody
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 10 g koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 754 kJ / 179 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45min
Kapuśniak kaszubski
45min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45min
Zielona zupa minestrone
40min
Egejska zupa warzywna
50min
Szwajcarski krupnik
40min
Gulasz warzywny z białą fasolą
35min
Zupa ziemniaczana
1h
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1h 20min
Prosta i uniwersalna zupa z kawałkami warzyw
50min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min