Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g bułki, suchej, pokrojonej na kawałki
- 40 g mleka
- oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia przystawki Varoma
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 200 g kiełbasy wieprzowej, surowej, np. białej lub salsiccii, obranej z jelita, pokrojonej na kawałki
- 2 jajka
- 1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1385 kJ / 331 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak z sosem pieczarkowym i ziemniakami
1 godz.
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1h 35min
Gulasz cielęcy
1 godz. 15 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1h 25min
Gulasz jagnięcy z ziemniakami i szafranem
2 godz.
Potrawka z kurczaka z rosołu z pełnoziarnistymi kluskami na parze
50min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Wołowina z pieczarkami
30 min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min