Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)

3.4 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    70 g
  • ząbki czosnku
    3
  • cielęciny bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej ręcznikiem papierowym
    500 g
  • białego wina
    100 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • mąki pszennej
    10 g
  • szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w kostkę
    70 - 80 g
    70 - 80 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżka
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • mieszanki warzyw, mrożonej
    500 - 550 g
  • jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 612 kcal / 2557.8 kJ
Białko 41.8 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 1026 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...