Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
70 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku
-
500 g cielęciny bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej ręcznikiem papierowym
-
100 g białego wina
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g mąki pszennej
-
70 - 80 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę70 - 80 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w kostkę
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
500 - 550 g mieszanki warzyw, mrożonej
-
4 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1026 mg
Białko
41.8 g
Kalorie
2557.8 kJ /
612 kcal
Tłuszcz
28.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2h
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2h 50min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5h 20min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2h 40min
Boeuf Stroganow
1h
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50min
Wołowina z pieczarkami
30min
Rosół na wołowinie
2h 15min
Gulasz wołowy z grzybami i rozmarynowym pęczakiem
1h 50min
Polędwica wołowa z warzywami
50min
Gulasz wołowy z papryką
1h 25min