
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek70 g
-
ząbki czosnku3
-
cielęciny bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej ręcznikiem papierowym500 g
-
białego wina100 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
mąki pszennej10 g
-
szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w kostkę70 - 80 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mieszanki warzyw, mrożonej500 - 550 g
-
jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
612 kcal /
2557.8 kJ
Białko
41.8 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
13.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
1026 mg