
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
70 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku
-
500 g cielęciny bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej ręcznikiem papierowym
-
100 g białego wina
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g mąki pszennej
-
70 - 80 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w kostkę
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
400 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
500 - 550 g mieszanki warzyw, mrożonej
-
4 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
612 kcal /
2557.8 kJ
Białko
41.8 g
Tłuszcz
28.8 g
Węglowodany
13.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Sód
1026 mg