Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
70 g oliwy z oliwek
-
3 ząbki czosnku
-
500 g cielęciny bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej ręcznikiem papierowym
-
100 g białego wina
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
10 g mąki pszennej
-
70 - 80 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę70 - 80 g szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej w kostkę
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
500 - 550 g mieszanki warzyw, mrożonej
-
4 jajka ugotowane na twardo pokrojone w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Żeberka w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Rumienienie wołowiny z papryką i cebulą
35 min
Zupa jarzynowa z kluskami kładzionymi (z osłoną noża miksującego)
45 min
Gulasz z owoców morza z ryżem
30 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min