
Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
200 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
500 g białej kiełbasy, parzonej bez skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
-
50 g czerwonego wina, wytrawnego (opcjonalnie)
-
400 g białej fasoli, z puszki wraz z zalewą
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
200 g wody
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505 kcal /
2114.3 kJ
Białko
20.7 g
Tłuszcz
42.5 g
Węglowodany
15.3 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska