Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
TM6 TM5

Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą

4.6 (155 ocen)

Składniki

  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 200 g boczku parzonego, w plastrach, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 500 g białej kiełbasy, parzonej, bez skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
  • 50 g czerwonego wina, wytrawnego (opcjonalnie)
  • 400 g białej fasoli, z puszki, wraz z zalewą
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g wody
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2114.3 kJ / 505 kcal
Białko
20.7 g
Węglowodany
15.3 g
Tłuszcz
42.5 g
Błonnik
5.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy