Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą

Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą

4.6 171 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 200 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 500 g białej kiełbasy, parzonej bez skóry, pokrojonej na ok. 2 cm kawałki
  • 50 g czerwonego wina, wytrawnego (opcjonalnie)
  • 400 g białej fasoli, z puszki wraz z zalewą
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g wody
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 505 kcal / 2114.3 kJ
Białko 20.7 g
Tłuszcz 42.5 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...