
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w ziołach prowansalskich z ryżem i brzoskwiniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
ryżu basmati300 g
-
wody750 g
-
oleju rzepakowego plus 1 łyżka do gotowania ryżu i dodatkowa ilość do natłuszczenia filiżanek20 g
-
soli1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki
-
ząbki czosnku3
-
mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 3 cm kostkę, osuszonego ręcznikiem papierowym400 g
-
brzoskwiń, połówek, z puszki z zalewą (820-850 g) - 8 połówek1 puszka
-
ziół prowansalskich, suszonych3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567.5 kcal /
2376 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
86.3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
783.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Ryż z pomarańczami, kurczakiem i zielonym groszkiem
50 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Kurczak w sosie miodowym
25 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Roladki z kurczaka z cebulą i suszonymi śliwkami
50 min
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1 godz.
Kurczak w cieście cytrynowym
20 min
Kurczak w glazurze z syropu klonowego
25 min
Kurczak w sosie paprykowym
1 godz.
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min