
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Udka z kurczaka w sosie paprykowym
-
ząbki czosnku przekrojone na pół3
-
oliwy z oliwek20 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki200 g
-
pomidorów pokrojonych na kawałki150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki300 g
-
chili, mielonego (opcjonalnie)1 łyżka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżka
-
natki pietruszki, świeżej10 g
-
oregano, suszonego1 ½ łyżeczki
-
czerwonego octu winnego20 g
-
cukru15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
udek z kurczaka, bez skóry (ok. 800 g)8
-
wody250 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
Ryż
-
wody600 g
-
soli1 łyżeczka
-
ryżu białego, długoziarnistego300 g
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2u. 30min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2u. 40min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5u. 20min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1u. 30min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2u. 10min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4u. 20min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4u.
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4u. 25min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3u. 40min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1u. 30min