Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Udka z kurczaka w sosie paprykowym
-
3 ząbki czosnku przekrojone na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
150 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 łyżka chili, mielonego (opcjonalnie)
-
1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
10 g natki pietruszki, świeżej
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
20 g czerwonego octu winnego
-
15 g cukru
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
8 udek z kurczaka, bez skóry (ok. 800 g)
-
250 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
Ryż
-
600 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
300 g ryżu białego, długoziarnistego
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
327 mg
Białko
35 g
Kalorie
2706 kJ /
646 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
70 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Gulasz
45 min