Wersje kompatybilne
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coriander chilli sauce
- 1 garlic clove
- 1 fresh green chillies, deseeded if preferred
- 2 sprigs fresh coriander, leaves and stems
- 50 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 tsp ground cumin, to taste
- 1 pinch ground sea salt
Frittata
- 100 g red onion, cut into halves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 100 g zucchini, cut into pieces (3-4 cm)
- 250 g sweet potato, cut into pieces (3-4 cm)
- 6 eggs
- 1 tsp ground sea salt
- 50 g feta cheese
- 20 g pepita seeds, toasted (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1711 kJ / 407 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 587 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Pumpkin tart
2h 15min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1h 15 min
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50 min
Zucchini slice
45min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55min
Pulse and pumpkin curry
30min
Warm sweet potato and chickpea salad
45min
Carrot cake bliss balls
40min
Mashed pea and corn slice
40min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min