Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 130 g fresh English spinach
- 40 g sun-dried tomatoes
- 100 g yoghurt
- 2 eggs
- 30 g rice bran oil
- 60 g water
- 80 g brown rice flour (see Tips)
- 30 g gluten free cornflour
- 20 g buckwheat flour (see Tips)
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 80 g Danish feta, cut into pieces (approx. 1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1151.3 kJ / 274 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 560.5 mg
Alternatywne przepisy
Baked broccoli bites with tofu mayonnaise
55 min
Zucchini banana loaf
1h 45min
Pumpkin, carrot and herb bread
1 godz. 30 min
Ham and cheese quinoa muffins
1 godz. 30 min
Prosciutto and sun-dried tomato muffins
40min
Ham and cheese quinoa muffins
1 godz. 30 min
Carrot poppy seed muffins
1 godz. 15 min
Broccoli chive muffins (10-12 months)
30min
Apple cinnamon muffins
40min
Almond and date bars
2 godz. 15 min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 godz. 35 min
Healthy banana bread
1 godz. 15 min