Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel et 1 pincée, à ajuster en fonction des goûts
- 310 g de lait demi-écrémé
- 250 g d'eau
- 1 citron vert non traité (zeste et jus)
- 150 g de crevettes cuites, décortiquées
- 15 g d'échalote
- 80 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 785 kJ / 187.1 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 427.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes de noix de saint-jacques et noisettes croquantes
12 godz. 15 min
Rillettes aux deux saumons
1h
Rillette de sardine au citron
5min
Rillettes aux deux saumons
40min
Rillette de sardine au citron
5min
Rillettes de merlu et chorizo doux
12 godz.
Pain de saumon
1 Std. 20 Min
Tartinable de saumon au mélange du trappeur
10min
Terrine de saumon à tartiner
3h
Rillettes de maquereau au fromage frais et aux herbes
1h
Tartinade aux deux saumons et citron vert
25 min
Rillettes de thon, échalotes et ciboulette
15min