Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 1 c. à café de sel et 1 pincée, à ajuster en fonction des goûts
- 310 g de lait demi-écrémé
- 250 g d'eau
- 1 citron vert non traité (zeste et jus)
- 150 g de crevettes cuites, décortiquées
- 15 g d'échalote
- 80 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 785 kJ / 187.1 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 427.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gougères à la mousse de saumon
25 Std. 35 Min
Compotée aux lardons
25 min
Escargots aux rillettes de maquereau fumé
1h
Rillettes aux deux saumons
40 min
Houmous feta et roquette
10min
Sablés au maroilles
50 min
Dip artichaut-mascarpone
15 Min
Tartinable de jambon fumé aux épices cajun
15 Min
Rillettes de maquereau au fromage frais et aux herbes
1h
Crème de sardine au whisky
5min
Tartinade aux champignons
30 min
Rillettes de thon, échalotes et ciboulette
15 Min