Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brin de basilic frais
- 15 g d'échalotes
- 30 g de pignons de pin grillés
- 1 gousse d'ail
- 60 g de pruneaux dénoyautés
- 140 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 10 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 571 kJ / 137.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 770 mg
Alternatywne przepisy
Noix au curcuma et au miel
20 min
Gaspacho de poivron, réduction de balsamique
20 min
Tapenade de tomates
5min
Brunch espagnol
1 Std. 15 Min
Tartinade d'artichaut à la tomate
2 godz. 15 min
Houmous feta et roquette
10min
Dip artichaut-mascarpone
15min
Gressins au sésame et citron, houmous de lentilles corail
2h 45min
Compotée de poires, roquefort et granola salé
1h 10min
Houmous aux tomates séchées
10min
Cookies soufflés carotte-cumin
25min
Tapenade de Marseille
15min