Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brin de basilic frais
- 15 g d'échalotes
- 30 g de pignons de pin grillés
- 1 gousse d'ail
- 60 g de pruneaux dénoyautés
- 140 g d'olives noires dénoyautées
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 10 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 571 kJ / 137.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 770 mg
Alternatywne przepisy
Tartare de champignons
35min
Tapenade de tomates
5min
Rillette de sardine au citron
5min
Tartinable de crevettes aux épices cajun
10min
Gaspacho poivrons, coriandre et réduction balsamique
20min
Tartinade aux champignons
30min
Tartinable d'ananas et avocat aux épices cajun
15 Min
Tartinable aux radis et curry breton
20min
Tartinable de pois chiches au mélange du trappeur
10min
Tartinable de saumon au mélange du trappeur
10min
Soupe de fraise à la menthe
15 Min
Tapenade de Marseille
15 Min