Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 70 g de lait
- 75 g de beurre mou, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 6 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de rhum (ou autre alcool)
- 200 g d'eau
- 20 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 6 parts
- Kalorie
- 19357 kJ / 4633 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 432 g
- Tłuszcz
- 289 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Royal au chocolat
3 Std. 30 Min
Mousse au chocolat
3h 20min
Charlotte chocolat-coco
12 godz.
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1h 20min
Entremets aux deux chocolats
35min
Charlotte chocolat-banane
24u.
Gâteau au chocolat express
20min
Crème anglaise
10min
Charlotte au café façon tiramisu
12 godz. 45 min
Gâteau aux 3 chocolats
2h 55 min
Tarte au chocolat
1u. 40min
Tarte poire-chocolat
55 min