Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 70 g de lait
- 75 g de beurre mou, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 6 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de rhum (ou autre alcool)
- 200 g d'eau
- 20 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 6 parts
- Kalorie
- 19357 kJ / 4633 kcal
- Białko
- 79 g
- Węglowodany
- 432 g
- Tłuszcz
- 289 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat
3h 20min
Charlotte chocolat-coco
12h
Tarte au chocolat
1h 40min
Tarte poire-chocolat
55min
Bavarois poire-chocolat
14h 30 min
Crème anglaise
10 min
Galette tout chocolat
1h 35 min
Charlotte aux fraises
12h 30min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Charlotte aux poires
12h 30min