Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 370 g d'eau
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 50 g de poudre à flan à la vanille
- beurre, pour le moule
- 1 pâte brisée maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1476 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Crème au chocolat
3h 25 min
Gâteau aux pommes
40 Min
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
Petits flans pâtissiers
3h
Gâteau de riz au caramel
1h 40 min
Mousse au chocolat croustillante
2 godz.
Far aux abricots
1h 15min
Tarte amandine aux poires
3h 25 min
Crème anglaise
10 min
Flan individuel à la vanille
50min
Gâteau de Savoie
55 min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15min