Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de lait
- 370 g d'eau
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 4 œufs
- 200 g de sucre en poudre
- 50 g de poudre à flan à la vanille
- beurre, pour le moule
- 1 pâte brisée maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1476 kJ / 351 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Œufs au lait au caramel
55min
Beignets aux pommes
1 Std. 20 Min
Crème au chocolat
3 Std. 25 Min
Gâteau aux pommes
40min
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Flan individuel à la vanille
50 Min
Crème anglaise
10 Min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15 min
Charlotte au chocolat
6sa 20 dk
Gâteau renversé à l'ananas
1 Std.
Gâteau de Savoie
55min
Tarte tropézienne
3u.