Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 6 jaunes ďœufs
- 70 g de sucre en poudre
- 450 g de lait
- 2 c. à café d'extrait de vanille
- 4 c. à soupe de sucre glace maison
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 600 g de fraises
- 22 biscuits à la cuillère
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 11763 kJ / 2814 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 299 g
- Tłuszcz
- 154 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées aux trois chocolats
2h 30 min
Charlotte aux fraises
3u. 35min
Tarte aux fraises
4hod.
Verrines aux fraises de saison
1h 30min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30 min
Fraisiers façon tiramisu
12h 30 min
Fraisier
12h 45 min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Charlotte au chocolat
6 Std. 20 Min
Crème brûlée
2 Std. 40 Min
Gâteau renversé à l'ananas
1h
Tiramisu
5h 20min