Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le biscuit roulé
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2043 kJ / 490 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux au chocolat
55min
Gâteau marbré
2 Std.
Pâte à crêpe
1h 15min
Gâteau roulé à la confiture
30min
Biscuit roulé
1 godz. 50 min
Gâteau au chocolat express
20min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1sa 25 dk
Cookies aux 3 chocolats
50min
Gâteau au chocolat XXL
45min
Roulé chocolat-noisette
1h
Marbré express au chocolat
45min
Pâte à gaufre
1 Std. 30 Min