Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g d'eau tiède
- 400 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux, fondu
- 25 g de sucre glace maison, et un peu pour la finition
- 2 œufs
- 1 c. à café rase de sel
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
- 120 g de sucre en grains
- huile d'arachide pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1147 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2h
Napolitain
73u. 40min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Chouquettes pralin
40min
Biscuit roulé
1h 50min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1 Std. 25 Min
Flan pâtissier
4h 25 min
Chouquettes
1h
Gaufres de Liège
1h 30min
Gaufres sans levure et sans repos
25 Min
Pâte à gaufre
1h 30min