Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g d'eau tiède
- 400 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux, fondu
- 25 g de sucre glace maison, et un peu pour la finition
- 2 œufs
- 1 c. à café rase de sel
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
- 120 g de sucre en grains
- huile d'arachide pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1147 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Pain au lait à la crème vanillée
40min
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.
La brioche familiale
5h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2 godz.
Brioche "super bonne"
3h
Beignets au four
2 godz.
Pâte à gaufre
1h 30min
Marbré express au chocolat
45 min
Gaufres de Liège
1h 30min
Gaufres liégeoises
2 godz.
Flan pâtissier
4h 25min