Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 30 g de beurre doux
- 50 g de crêpes dentelle, type Gavottes®
La mousse
- 8 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1668 kJ / 401 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée au chocolat
3h 15min
Mousse au chocolat
3 Std. 20 Min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1h
Mousse au chocolat blanc et framboises
1 godz. 35 min
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45 min
Roses des sables
1h 30min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40 min
Petits moelleux chocolat-beurre salé
1h
Charlotte au chocolat
6 godz. 20 min
Flan pâtissier
4h 25min
Mousse au chocolat magique
15min
Iles flottantes
1h