Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 30 g de beurre doux
- 50 g de crêpes dentelle, type Gavottes®
La mousse
- 8 œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1668 kJ / 401 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau tout chocolat
3u. 10min
Petits moelleux chocolat-beurre salé
1 Std.
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Mousse au chocolat
3h 20min
Roses des sables
1 Std. 30 Min
Mousse au chocolat blanc et framboises
1h 35min
Chouquettes pralin
40min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Crème anglaise
10 Min
Iles flottantes
1 Std.
Flan pâtissier
4hod. 25min
Mousse au chocolat magique
15 Min