Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 550 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 pincée de sel
- 130 g de beurre, coupé en morceaux
- 5 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 100 g de pépites de chocolat
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2533 kJ / 601 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets au four
2h
Roulés briochés au chocolat
2 godz. 40 min
La brioche familiale
5sa
Napolitain
73h 40min
Gâteau marbré
2h
Croissants briochés à la confiture de myrtilles
4hod. 10min
Brioche parisienne
24h
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Madeleines aux pépites de chocolat
1sa
Petits pains au lait hérissons
2h 35min
Marbré express au chocolat
45 dk
Brioche "super bonne"
3h