Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 550 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 pincée de sel
- 130 g de beurre, coupé en morceaux
- 5 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 100 g de pépites de chocolat
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2533 kJ / 601 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Petits pains au lait hérissons
2 godz. 35 min
Pain au lait à la crème vanillée
40min
Brioches fourrées au praliné
2h 45min
Madeleines aux pépites de chocolat
1 godz.
Pains au lait fourrés (Découverte)
45 min
Gâteau marbré
2 godz.
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Galette tout chocolat
1h 35min
Pain aux pépites de chocolat
3h 10min
Brioche "super bonne"
3h
Marbré express au chocolat
45 min