Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'amandes fraîches
- 600 g de pommes (4 pommes), pelées et en quartiers
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g de raisins secs
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe de sucre roux
- 1 c. à soupe de rhum
- 5 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 40 g de beurre fondu
- sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1778 kJ / 425 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Bredele
12h 45min
Strudel minute aux pommes et aux noix
40min
Cake aux deux citrons
1h
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
45min
Kouglof alsacien
4h 20min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30min
Bredele à la cannelle
1h
Muffin abricot-pistache
55min
Kanelbullars scandinaves
4h 40min
Cake aux fruits confits
4h
Kouglof alsacien
17h 10min
Kouglof
3h 20min