Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle
TM6 TM5 TM31

Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle

3.3 (8 ocen)

Składniki

  • 60 g d'amandes fraîches
  • 600 g de pommes (4 pommes), pelées et en quartiers
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 50 g de raisins secs
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre
  • 2 c. à soupe de sucre roux
  • 1 c. à soupe de rhum
  • 5 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
  • 40 g de beurre fondu
  • sucre glace (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1778 kJ / 425 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy