Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de myrtilles
- 100 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 250 g de mascarpone
- 70 - 80 g de meringues
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1373 kJ / 326 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 53 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet kiwi
1h 10min
Glace à l'abricot
6h 15min
Sorbet abricot, éclats de pistache
12h 30min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12 godz.
Glace à la menthe
3 Std. 20 Min
Sorbet cerise et lait de coco
3h 15min
Bûche mandarine-sarrasin
13h 15min
Gelée au citron de Syracuse
3h 25min
Sorbet au cassis
10min
Glace 'fior di latte'
4h 15min
Glace rhum raisins
12 godz.
Bœuf en croûte de café, écrasé de pommes de terre
12 godz.