Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 6 œufs
- 120 g de beurre mou
-
50
g de whisky
lub 50 g de rhum - 150 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 6 parts
- Kalorie
- 14942 kJ / 3579 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 325 g
- Tłuszcz
- 223 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2h 15min
Croquant au chocolat
16h 20min
Couronne fruitée
6h
Gâteau au café et à la vanille
5h 15min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40 min
Charlotte au café façon tiramisu
12 godz. 45 min
Crème anglaise
10min
Coulant au chocolat cœur cerise
1 godz. 30 min
Tarte au chocolat
1h 40min
Ganache au chocolat
20 min
Charlotte au chocolat
6h 20min
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3h 10min