Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 30 g de sucre
- 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 250 g de farine blanche type 45, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre coupé en dés, et un peu pour beurrer
- 2 c. à café rases de sel
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1657 kJ / 397 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Petits biscuits aux agrumes
1h 40min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Pain au kamut et aux graines de lin
5h 15min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Le pain bannique
30min
Gâteau magique aux épices
3h 15 min
Pain aux fruits secs
3 godz. 45 min
Biscuit coco-canneberge
20 min
Brioche parisienne
24h
Minipanettoni
2h 30 min
La brioche familiale
5h
Le pain bénit
2h 30 min