Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre salé, ramolli, pour les moules
- 1 pincée de sucre en poudre
- 100 g de lait entier
- 30 g de fécule de maïs
- 150 g de caramel au beurre salé
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243 kJ / 296 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta au coulis de mangue
4h 15min
Petits pots de crème au chocolat
40min
Crème caramel
3h
Mousse au chocolat
3h 20 min
Glace aux fruits
5min
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2h 15min
Petits babas rapides à la grenadine
30min
Sauce beurre blanc
20 min
Crème fouettée
10 min
Mousse aux fruits rouges
5 godz.
Mousse au caramel salé
4h 30 min
Crème brûlée
2u. 40min