Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre salé, ramolli, pour les moules
- 1 pincée de sucre en poudre
- 100 g de lait entier
- 30 g de fécule de maïs
- 150 g de caramel au beurre salé
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243 kJ / 296 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat
3 godz. 20 min
Crème anglaise
10 Min
Iles flottantes
1h
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Soufflé au fromage express
50 min
Bounty
10 Min
Gâteau choco minute comme un soufflé
25 min
Petits babas rapides à la grenadine
30 min
Crème fouettée
10 Min
Crème caramel
3h
Charlotte aux poires sans gluten
7h 15min
Œufs au lait
50 min