Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le parfait au chocolat
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 175 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 3 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
Le streusel
- 35 g de beurre doux
- 35 g de sucre en poudre
- 60 g de farine de blé
- 10 g de cacao en poudre
-
1
c. à café de thé noir en feuilles (thé fleuri)
lub 1 c. à café de thé vert en feuille (thé fleuri)
Le sirop au thé
- 60 g de cassonade
- 50 g d'eau
-
1
c. à café de thé noir en feuilles (thé fleuri)
lub 1 c. à café de thé vert en feuille (thé fleuri)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1698 kJ / 407 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choco-nougat
3u.
Sucettes au chocolat blanc et à la noix de coco
3h 30min
Bouchée croquante à l'abricot
24sa 55 dk
Bonbon choco-ramel à la fleur de sel de Guérande (Eric Guérin)
24h 30min
Gâteau brigadier
2 Std. 30 Min
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
1 Std. 30 Min
Pavés chocolat écume de menthe
3u.
Mystère au chocolat
8h 30min
Pannacotta au blé noir
2 Std. 30 Min
Marquise au chocolat
2j 25 menit
Sauce au chocolat
10 Min
Tarte au chocolat
1 Std. 40 Min