Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de beurre doux, fondu et un peu pour le moule
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 30 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe de miel
- 1 pincée de sel
- 350 g de lait
- 2 c. à café rase d'épices à pain d'épices
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 674.7 kJ / 161.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies rhum-raisins
25 dk
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Biscuit coco-canneberge
20 Min
Pain d'épices
3sa
Biscuits aux épices et au miel
3h 40min
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1h 25min
Broyé du Poitou
1 Std. 15 Min
Galette magique des Rois
3 Std. 15 Min
Gâteau de semoule
2 Std. 45 Min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Pain d'épices
1 Std. 15 Min
Gâteau de Savoie
55 dk