Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de beurre doux, fondu et un peu pour le moule
- 80 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 30 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe de miel
- 1 pincée de sel
- 350 g de lait
- 2 c. à café rase d'épices à pain d'épices
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 674.7 kJ / 161.4 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche au potiron
3h 45 min
Gâteau "Petit Duc"
30 min
Galette au beurre
1 godz.
Pudding vapeur
1 godz.
Le pain bannique
30 min
Gâteau aux épices et limoncello
40min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Biscuits aux épices et au miel
3h 40 min
Pain d'épices aux fruits secs
1 godz. 15 min
Le gâteau de Peau d'Ane
1 godz. 15 min
Cake à l'ananas
55min
Riz au lait de riz
35min