Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g d'asperges blanches, nettoyées et coupées en deux
- 40 g de beurre, coupé en dés, et 5 g pour le plat à gratin
- 40 g de farine de blé
- 400 g de lait
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- du sel
- du poivre moulu
- 150 g d'Appenzeller, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1630 kJ / 390 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endive au jambon et au gorgonzola
50 min
Endives au jambon
1h 15min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1 godz. 30 min
Endives au jambon gratinées au comté
13 Std.
Chou farci à la sauce tomate
1 godz. 45 min
Poulet aux choux de Bruxelles curry moutarde
40 min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 min
Asperges et sabayon à l'estragon
1h
Asperges et jambon sauce hollandaise
1h
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50 min
Côtes de veau au sésame, mousseline de pois chiches
2h
Paupiette de chou farci
55 min