Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 800 g d'asperges blanches, nettoyées et coupées en deux
- 40 g de beurre, coupé en dés, et 5 g pour le plat à gratin
- 40 g de farine de blé
- 400 g de lait
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- du sel
- du poivre moulu
- 150 g d'Appenzeller, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1630 kJ / 390 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45min
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 Min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50 Min
Champignons farcis au gorgonzola
55 Min
Asperges et sabayon à l'estragon
1 Std.
Gratin de pommes de terre et topinambours
12h
Endives braisées gratinées au parmesan
50 Min
Asperges et jambon sauce hollandaise
1 Std.
Quiche endive, moutarde et camembert
1 Std. 30 Min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1 Std. 30 Min
Endive au jambon et au gorgonzola
50 Min