Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami

Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami

4.7 330 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 sztuk

Składniki

Ciasto
  • wody ciepłej
    220 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    30 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • mąki pszennej
    420 g
  • soli
    1 łyżeczka
Nadzienie
  • cukinii pokrojonej w 1-1,5 cm plastry (patrz wskazówka)
    400 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
    80 g
  • bazylii, świeżej tylko liście
    10 - 15 g
  • sera feta pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
    100 - 150 g
  • sera mozzarella odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
    250 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • jajko (opcjonalnie) roztrzepane
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 390.8 kcal / 1636 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 46.5 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 673 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...