Urządzenia i Akcesoria
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
220 g wody ciepłej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka cukru
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
420 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie
-
400 g cukinii pokrojonej w 1-1,5 cm plastry (patrz wskazówka)
-
10 g oliwy z oliwek
-
80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
10 - 15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
100 - 150 g sera feta pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
250 g sera mozzarella odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko (opcjonalnie) roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
673 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
1636 kJ /
390.8 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
46.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1hod. 10min.
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1hod. 45min.
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1hod. 35min.
Minicalzone
2hod. 5min.
Placki gozleme ze szpinakiem
1hod. 15min.
Ślimaki na przerwę
2hod. 15min.
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2hod. 50min.
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1hod. 50min.
Pastizzi z groszkiem
1hod. 30min.
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1hod. 10min.
Pizza „słońce”
1hod. 45min.
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50min.