
Urządzenia i Akcesoria
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy jaglanej
-
woda wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
-
800 g napoju migdałowego, niesłodzonego
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 - 50 g ksylitolu
-
200 g jagód, świeżych
-
owoce jagodowe, świeże np. maliny, porzeczki, jagody, ilość do dekoracji
-
4 łyżki migdałów, w płatkach
-
4 łyżeczki syropu klonowego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
336.8 kcal /
1409.9 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
65.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
4.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska