
Urządzenia i Akcesoria
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy jaglanej200 g
-
woda wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
-
napoju migdałowego, niesłodzonego800 g
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
ksylitolu30 - 50 g
-
jagód, świeżych200 g
-
owoce jagodowe, świeże np. maliny, porzeczki, jagody, ilość do dekoracji
-
migdałów, w płatkach4 łyżki
-
syropu klonowego (opcjonalnie)4 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
336.8 kcal /
1409.9 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
65.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
4.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 Min
Pudding chia z galaretką borówkową
2 Std. 15 Min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 Std. 10 Min
Migdałowa quinoa z owocami
30 Min
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8 Std. 10 Min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1 Std.
Pudding chia z musem jabłkowym
8 Std. 15 Min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 Std. 15 Min
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30 Min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 Min
Owsianka na złotym mleku
15 Min