Deser jagodowy z kaszy jaglanej

Deser jagodowy z kaszy jaglanej

3.8 127 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g kaszy jaglanej
  • woda wrząca, ilość do opłukania kaszy jaglanej
  • 800 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 30 - 50 g ksylitolu
  • 200 g jagód, świeżych
    200 g jagód, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • owoce jagodowe, świeże np. maliny, porzeczki, jagody, ilość do dekoracji
  • 4 łyżki migdałów, w płatkach
  • 4 łyżeczki syropu klonowego (opcjonalnie)
    4 łyżeczki miodu, płynnego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 336.8 kcal / 1409.9 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 65.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 4.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...