Urządzenia i Akcesoria
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
14 sztuk
Składniki
Napój migdałowy
-
150 g migdałów, blanszowanych
-
1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
-
30 g mleka, lub wody30 g napoju migdałowego
-
2 jajka
-
120 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
60 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
olej rzepakowy do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
67 mg
Białko
4 g
Kalorie
491 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 min
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min
Jogurt z mleka koziego
13 godz. 15 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Karob do picia - karobowe "kakao" dla alergika
1 godz. 10 min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min