Wersje kompatybilne
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Napój migdałowy
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
-
30
g napoju migdałowego
lub 30 g mleka lub wody - 2 jajka
- 120 g banana, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 60 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej rzepakowy, do smażenia
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 67 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananowe kulki mocy
20 min
Granola kokosowa
1h 40min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Krem czekoladowy z awokado
5min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Kokosowe płatki śniadaniowe
55 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12h 25 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min