
Wersje kompatybilne
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Napój migdałowy
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
-
30
g napoju migdałowego
lub 30 g mleka lub wody - 2 jajka
- 120 g banana, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 60 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej rzepakowy, do smażenia
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 67 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omlet na mące kokosowej
20min
Bananowe kulki mocy
20min
Placki gryczane bez laktozy
35min
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50min
Napój migdałowy
10min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 Std. 55 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3h 30min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1h 20min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5h 55 min
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14h 15min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1h 25min
Waniliowy napój ryżowy
1h