Wersje kompatybilne
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Napój migdałowy
- 150 g migdałów, blanszowanych
- 1000 g wody mineralnej, niegazowanej
Placki
-
30
g napoju migdałowego
lub 30 g mleka lub wody - 2 jajka
- 120 g banana, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 60 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- olej rzepakowy, do smażenia
- owoce jagodowe, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 67 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 Std. 45 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Mąka jaglana
5 Min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 Std. 10 Min
Napój migdałowy
10 Min
Omlet na mące kokosowej
20 Min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 Min
Domowe płatki śniadaniowe
40 Min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 Std. 15 Min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1小时 35 分钟
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 Min