Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de jus d'orange fraîchement pressé
- 2 c. à café de moutarde à l'ancienne
- 40 g de vinaigre balsamique
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 60 noix de pétoncle
- 1 mangue, coupée en cubes
- 80 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 185.7 kJ / 44.4 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 59.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème de fruits de mer et tagliatelle de légumes
1 Std.
Rillettes de noix de saint-jacques et noisettes croquantes
12 Std. 15 Min
Carpaccio de saumon, sorbet litchi au poivre sauvage
12 Std. 15 Min
Nage de noix de saint-jacques aux panais et à la vanille
1 Std.
Salade Waldorf sur feuilles d'endive
30min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45min
Verrines à l'italienne
3h 25min
Pannacotta de bisque de homard aux pinces de crabe
2 Std. 20 Min
Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs
1h 45min
Cabillaud sauce Passion et petits flans de poireau
1 Std.
Turbot sauce champagne
30min
Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais
10 Min