Urządzenia i Akcesoria
Tiliccas sarde
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
15 pezzi
Składniki
Impasto (pasta violada)
-
30 g di strutto
-
250 g di farina tipo 0
-
1 pizzico di sale
-
130 g di acqua
Ripieno
-
70 g di mandorle pelate precedentemente tostate
-
1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
-
250 g di miele
-
50 g di acqua
-
50 g di farina tipo 0
Terminare la preparazione
-
codette colorate q.b. per guarnire
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
3.4 g
Kalorie
728 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Amaretti sardi
45 min
Zeppole sarde
3 godz.
Ravioli sardi (Culurgiones)
2 godz. 30 min
Minestra di fregola con le anguille
2 godz.
Papassini sardi
8 godz. 45 min
Panada sarda
2 godz. 55 min
Pardulas
8 godz. 40 min
Budino al caramello
3 godz. 20 min
Pabassinas di Mongongiori
1 godz. 30 min
Seadas
1 godz. 5 min
Funghetti sott'olio
721 godz.
Malloreddus alla campidanese
3 godz.