Urządzenia i Akcesoria
Tiliccas sarde
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
15 pezzi
Składniki
Impasto (pasta violada)
-
30 g di strutto
-
250 g di farina tipo 0
-
1 pizzico di sale
-
130 g di acqua
Ripieno
-
70 g di mandorle pelate precedentemente tostate
-
1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza (senza la parte bianca)
-
250 g di miele
-
50 g di acqua
-
50 g di farina tipo 0
Terminare la preparazione
-
codette colorate q.b. per guarnire
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
3.4 g
Kalorie
728 kJ /
174 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
28.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Papassini sardi
8h 45min
Panada sarda
2h 55min
Pardulas
8h 40min
Malloreddus alla campidanese
3h
Pabassinas di Mongongiori
1h 30min
Tagliatelle al vino con ragù di pecora
25h 55min
Zeppole sarde
3h
Verdure miste in agrodolce
25h 40min
Amaretti sardi
45min
Seadas
1h 5min
Muffin cardinali
50min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min