![Tiliccas sarde Tiliccas sarde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ede8f9c2-9b0c-470a-802f-7b6a33fb52f1/Derivates/13a934da-930f-43b6-9069-0c80e369225f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto (pasta violada)
- 30 g di strutto
- 250 g di farina tipo 0
- 1 pizzico di sale
- 130 g di acqua
Ripieno
- 70 g di mandorle pelate, precedentemente tostate
- 1 arancia, preferibilmente biologica, solo la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di miele
- 50 g di acqua
- 50 g di farina tipo 0
Terminare la preparazione
- codette colorate q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zeppole sarde
3ч.
Polenta sarda
1ч. 30 мин.
Papassini sardi
8 Std. 45 Min
Panada sarda
2 Std. 55 Min
Pardulas
8h 40min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1 godz. 10 min
Savoiardi morbidi
40 мин.
Seadas
1 Std. 5 Min
Cinghiale in umido
1ч. 45 мин.
Amaretti sardi
45 min
Ravioli sardi (Culurgiones)
2h 30min
Liquore all'uovo
97h 30min