Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g di acqua
- 150 g di zucchero a velo
- 250 g di farina di mandorle
- 20 g di miele di acacia
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 1 cucchiaino di essenza di mandorla
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 16 amarene sciroppate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 839.1 kJ / 200.6 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Pasta di mandorle
1 Std. 30 Min
Dolcetti siciliani di mandorle
45 Min
Scarcella di pasqua ripiena
55 Min
Cuori al mascarpone e pistacchi
4 godz. 15 min
Aspic di pesche e mirtilli
7 Std.
Salsa al cioccolato bianco e pistacchi al profumo di arancia
2 Std. 30 Min
Mousse di cioccolato profumata all'arancia e cannella
2 godz. 20 min
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1 Std. 30 Min
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10h
Cioccolatini alla nocciola
2 godz. 20 min
Liquore al finocchietto
241 Std.
Sacher Torte
2 Std. 30 Min