Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 30 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 5 g di caffè solubile
- 10 g di zucchero
- 85 g di farina manitoba
Primo impasto
- 1 uovo
- 30 g di zucchero
- 30 g di burro
- 105 g di farina manitoba
- 10 g di amaretti sbriciolati
Secondo impasto
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di zucchero
- 150 g di farina manitoba
- ½ cucchiaino di sale
- 85 g di burro a tocchetti
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10974.6 kJ / 2623 kcal
- Białko
- 58.6 g
- Węglowodany
- 346 g
- Tłuszcz
- 108.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 63.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 215 mg
Alternatywne przepisy
Taralli neri dolci
1h
Colomba classica
6 Std. 45 Min
Primo sale
13 Std. 30 Min
Panettone
6h 30 min
Colomba (senza lattosio)
7sa 30 dk
Gelato biscotto al mascarpone
4 godz.
Minnuzze di Sant'Agata
7sa 30 dk
Chiacchiere salate
55 Min
Pandoro
12h
Panettone al cioccolato e arancia
3 Std. 30 Min
Yogurt greco (con fermenti per yogurt)
18hod. 20min
Cornetti brioche
6h 30 min