![Pandoro al caffè con salsa al caramello Pandoro al caffè con salsa al caramello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18CC78FB-9A9F-433B-827D-CB21B12C1C1D/Derivates/19d18573-96e9-4dec-947c-1774dc0e47e2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 30 g di acqua
- 25 g di lievito di birra fresco
- 5 g di caffè solubile
- 10 g di zucchero
- 85 g di farina manitoba
Primo impasto
- 1 uovo
- 30 g di zucchero
- 30 g di burro
- 105 g di farina manitoba
- 10 g di amaretti sbriciolati
Secondo impasto
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di zucchero
- 150 g di farina manitoba
- ½ cucchiaino di sale
- 85 g di burro a tocchetti
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10974.6 kJ / 2623 kcal
- Białko
- 58.6 g
- Węglowodany
- 346 g
- Tłuszcz
- 108.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 63.3 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 215 mg
Alternatywne przepisy
Panettone
6h 30min
Ciambella di farro con halloumi, mirtilli e rosmarino
1 Std. 50 Min
Pasta choux
2 Std.
Panettone con fichi e noci
7 Std. 30 Min
Piccoli panettoni
6h 40min
Cannoncini alla crema di vino rosso
40min
Limoni di frolla ripieni
1 Std. 30 Min
Panettone al cioccolato e arancia
3 Std. 30 Min
Pandoro
12 Std.
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2h 40min
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min