![Tarallini farciti ai sapori di Calabria Tarallini farciti ai sapori di Calabria](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09CD7945-D8AB-4BB7-A1CB-72E7BA5F2694/Derivates/B51B3206-FF1A-4A78-B83B-7207808AA91C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g di farina tipo 00 q.b. per infarinare
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 80 - 100 g di pecorino crotonese, a cubetti molto piccoli (0.5 cm)
- 50 - 60 g di nduja calabrese a cubetti molto piccoli (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 234 kJ / 56 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2ч. 30 мин.
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2h
Pizzo Salentino con la gialletta
3 Std. 30 Min
Taralli al verde
1h 20min
Taralli alla cipolla e uvetta
1 godz. 35 min
Panzerotti romani
1ч. 10 мин.
Taralli pugliesi
1h 15min
Taralli alla pizzaiola
45min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Pizza rustica lucana
1h 15min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 godz. 20 min