Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g di farina tipo 00 q.b. per infarinare
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 80 - 100 g di pecorino crotonese, a cubetti molto piccoli (0.5 cm)
- 50 - 60 g di nduja calabrese a cubetti molto piccoli (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 234 kJ / 56 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Danubio dolce al cioccolato
6h
Bon bon di marzapane
1h 50min
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2 Std.
Taralli al limoncello
45min
Canestrelli al profumo di vaniglia
1h 20min
Coupelle ripiene
35 min
Chiacchiere salate
55 min
Crocchette di pesce alla menta
10 Std.
Bauletto variegato agli spinaci
6h 10min
Pasta sfoglia al cacao
1h 40min
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Pasticcio altamurano
3h 30min