Fruttone leccese al cioccolato

Fruttone leccese al cioccolato

4.6 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 pezzi

Składniki

Frolla al cacao
  • 140 g zucchero
  • 210 g di farina tipo 1
  • 40 g di cacao amaro in polvere
  • 1 pizzico di bicarbonato di sodio
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di burro morbido
  • 2 uova
Ripieno alle mandorle
  • 150 g di mandorle pelate
  • 100 g zucchero
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 2 uova
  • 100 g di confettura di pere (o a piacere)
  • latte q.b. per spennellare
Glassa e termine della preparazione
  • 200 g di cioccolato bianco
  • codette colorate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 18.9 g
Kalorie 3129 kJ / 748 kcal
Tłuszcz 45.7 g
Błonnik 7.3 g
Węglowodany 61.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...