![Fruttone leccese al cioccolato Fruttone leccese al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f486a15b-ee39-41ac-8584-73cde04a57d1/Derivates/496390ce-8cb5-492d-841c-d6db520c6d6a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla al cacao
- 140 g di zucchero
- 210 g di farina tipo 1
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 1 pizzico di sale
- 100 g di burro morbido
- 2 uova
Ripieno alle mandorle
- 150 g di mandorle pelate
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 2 uova
- 100 g di confettura di pere (o a piacere)
- latte q.b. per spennellare
Glassa e termine della preparazione
- 200 g di cioccolato bianco
- codette colorate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3129 kJ / 748 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia alle mandorle e cioccolato
5h 30min
Torta di rose all'arancia e cannella
5h 30min
Tortine all'arancia e cioccolato
2 Std.
Fagottini al formaggio pasquali (Flaounes)
1 Std.
Mostaccioli al mosto cotto
1 Std.
Panini del venerdì santo (Hot cross buns)
4h
Crostatine primaverili
2 Std.
Biscottini alle mele (di Erica Liverani)
1 Std. 30 Min
Ciambella paradiso cioccolato bianco e lamponi
2 Std.
Cheesecake al cannolo siciliano
8 godz. 55 min
Torta ricotta e pere
7h 30min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min