Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di mandorle pelate
- 210 g di zucchero
- 400 g di ricotta fresca, ben scolata
- 50 g di Rum
- 25 g di cacao in polvere
- 2 uova di cioccolato a metà (220 g circa)
- 60 g di acqua
- 8 biscotti savoiardi a metà
- mandorle a lamelle q.b.
- riccioli di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 14663 kJ / 3505 kcal
- Białko
- 77.3 g
- Węglowodany
- 418.6 g
- Tłuszcz
- 169 g
- Błonnik
- 26.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannoli al nocciolato
20 min
Nidi pasquali all'albicocca
1 Std. 30 Min
Croccante alle arachidi
1 Std. 30 Min
Tartufo al cioccolato
11 Std. 20 Min
Crostata salata esotica
2h
Burro ai gamberi
2j 35 menit
Torta di pesche e lamponi (vegan)
5h
Cocktail al tè nero e Rum
1 Std. 30 Min
Yogurt liquido al caffé
10h 50min
Mandorle al cioccolato
3h 35min
Mixiote de pollo
55 min
Croccante a nido d'ape
1 Std. 30 Min