Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di mandorle pelate
- 210 g di zucchero
- 400 g di ricotta fresca, ben scolata
- 50 g di Rum
- 25 g di cacao in polvere
- 2 uova di cioccolato a metà (220 g circa)
- 60 g di acqua
- 8 biscotti savoiardi a metà
- mandorle a lamelle q.b.
- riccioli di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 14663 kJ / 3505 kcal
- Białko
- 77.3 g
- Węglowodany
- 418.6 g
- Tłuszcz
- 169 g
- Błonnik
- 26.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Cioccolato plastico
12h
Uova di cioccolato pasquali
2小时 30 分钟
Biscotti di vetro segnaposto
2小时
Alberelli di Natale
45min
Cassata di Sulmona
3h 30min
Bignè menta e cioccolato
4 godz.
Dacquoise ai lamponi
3h
Cupcake mimosa
1h
Alberello lecca-lecca
4 godz.
Curd all'arancia
40min