Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 120 g di zucchero
- 100 g di succo di arancia, carota e limone (ACE)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 30 g di gocce di cioccolato fondente
- 5 g di cacao amaro in polvere
- crema gianduia a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 786.3 kJ / 187.9 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 26.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dolcetti al cocco e cioccolato
2h
Bagel dolci al cioccolato
5 Std.
Milkshake al cioccolato
10min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1 Std. 30 Min
Latte al caramello
50 Min
Whoopie alle fragole
2h
Trancetti bigusto
1 Std.
Maxi cannoncino ripieno
6 godz. 30 min
Praline al cioccolato
1 Std. 25 Min
Torta ai tre cioccolati
5 godz. 20 min
Cheesecake cioccolato e nocciole
1h 10min
Torta al cioccolato
1 Std.