![Merendina alla crema gianduia Merendina alla crema gianduia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/852514B1-DC22-4971-8281-FE6E83A31844/Derivates/E60CD6DB-FD95-46A9-8C3C-CD0B2C900B34.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 120 g di zucchero
- 100 g di succo di arancia, carota e limone (ACE)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 30 g di gocce di cioccolato fondente
- 5 g di cacao amaro in polvere
- crema gianduia a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 786.3 kJ / 187.9 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 26.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7 Std.
Freakshake gusto cassata
20min
Crema gianduia e mascarpone
10min
Tortine al cioccolato
1 godz. 25 min
Biscotti al burro, corn flakes e cioccolato
4sa
Torta girelle al cioccolato
2sa 30 dk
Ciambella ricoperta al cioccolato
55 dk
Trancetti bigusto
1sa
Biscotti light al cioccolato
45min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Muffin al cioccolato bianco
35min
Torta al cioccolato
1sa