Torta brioches
TM6 TM5

Torta brioches

4.1 (23 oceny)

Składniki

Crema per farcitura

  • 250 g di latte
  • 70 g di zucchero
  • 35 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 1 stecca di vaniglia, i semini estratti

Preimpasto

  • 110 g di zucchero
  • 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
  • 5 g di miele
  • 100 g di latte
  • 50 g di farina tipo 0
  • 50 g di farina manitoba

Impasto

  • 250 g di farina tipo 0
  • 200 g di farina manitoba
  • 150 g di latte
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 80 g di burro morbido, a pezzi + q.b

Terminare la preparazione

  • 150 g di uvetta sultanina
  • 100 g di acqua tiepida
  • 1 albume sbattuto
  • 50 g di mandorle a lamelle

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1835.6 kJ / 438.7 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
73.8 g
Tłuszcz
13.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Błonnik
2.8 g
Sód
133.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy