Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema per farcitura
- 250 g di latte
- 70 g di zucchero
- 35 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Preimpasto
- 110 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di miele
- 100 g di latte
- 50 g di farina tipo 0
- 50 g di farina manitoba
Impasto
- 250 g di farina tipo 0
- 200 g di farina manitoba
- 150 g di latte
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 80 g di burro morbido, a pezzi + q.b
Terminare la preparazione
- 150 g di uvetta sultanina
- 100 g di acqua tiepida
- 1 albume sbattuto
- 50 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1835.6 kJ / 438.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 133.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia primavera
3 godz.
Frittelle di carnevale
2h 35min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1 godz. 30 min
Torta della nonna
1 godz. 30 min
Torta di rose all'arancia e cannella
5h 30min
Focaccia dolce
45 min
Torta mascarpone e noci
1 godz. 30 min
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1 godz. 50 min
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4h
Torta di rose di mele
1 Std. 10 Min
Torta cremosa al limone
2h 30min