Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna chiaro
- 225 g di burro morbido + q.b.
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 3 cucchiai di bevanda ai fiori di sambuco
- 225 g di farina autolievitante
- 3 pizzichi di curcuma in polvere
Pan di Spagna scuro
- 225 g di burro morbido + q.b.
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di zucchero
- 4 uova
- 3 cucchiai di bevanda ai fiori di sambuco
- 225 g di farina autolievitante
- 2 cucchiaino di curcuma in polvere
Crema al limone
- 40 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 70 g di zucchero
- 80 g di burro a pezzi
- 2 uova
Glassa al burro
- 500 g di burro morbido a pezzi
- 700 g di zucchero a velo
- 1 cucchiaio di panna (35% di grassi)
- 2 cucchiaini di bevanda ai fiori di sambuco
- 1 ¼ cucchiaino di curcuma in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2522 kJ / 600 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta panna, fragole e lamponi
2h
Torta Saint Honoré
5 godz. 50 min
Rotolo di gelato alla banana e caramello
4h 15min
Torta Bicerin
30min
Crostata salata esotica
2h
Bignè con pere e caramello al burro salato
5 godz. 30 min
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Torta cupcake
40min
Crêpes tropicali
40min
Torta di pere al doppio zenzero
2h
Torta raw al cioccolato e banana
1h 20min
Torta multistrato al cioccolato, lampone e pistacchi (vegan)
12h