Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g dried porcini mushrooms
- boiling water, for soaking
- 100 g hazelnuts
- 10 g fresh parsley leaves
- 3 garlic cloves
- 80 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 300 g chestnut mushrooms, quartered
- 250 g fresh portobello mushrooms, cut in pieces (3 cm)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1000 g water
- 150 g quinoa
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807 kJ / 194 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 80 mg
Alternatywne przepisy
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15 min
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1 Std. 40 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 min
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45 min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Artichoke And Tofu Dip
5min
Spelt Salad with Burmese Tofu
9 Std. 10 Min
Tempeh Bolognaise
30 min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1h 15 min