Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g dried porcini mushrooms
- boiling water, for soaking
- 100 g hazelnuts
- 10 g fresh parsley leaves
- 3 garlic cloves
- 80 g shallots, halved
- 20 g olive oil
- 300 g chestnut mushrooms, quartered
- 250 g fresh portobello mushrooms, cut in pieces (3 cm)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1000 g water
- 150 g quinoa
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 807 kJ / 194 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 80 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Allergen-friendly Roasted Butternut Squash and Black Bean Chilli
45 min
Mixed Berry Chia Jam
12 Std. 15 Min
Vegan Burger
5u.
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Tempeh Bolognaise
30 min
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1j 30 mnt
Festive Nut Roast Wreath
2 Std.
Leftover Curry
1h 10 min
Indian vegetable curry
50 min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 Std.
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min