
Urządzenia i Akcesoria
Gluten-free Mushroom Christmas Stuffing
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 portions
Składniki
-
dried porcini mushrooms25 g
-
boiling water for soaking
-
hazelnuts100 g
-
fresh parsley leaves10 g
-
garlic cloves3
-
shallots halved80 g
-
olive oil20 g
-
chestnut mushrooms quartered300 g
-
fresh portobello mushrooms cut in pieces (3 cm)250 g
-
fresh thyme leaves only6 sprigs
-
water1000 g
-
quinoa150 g
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
194 kcal /
807 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
13 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
80 mg