Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache alla crema di nocciole
- 30 - 50 g di zucchero
- 50 g di nocciole tostate
- 10 g di latte in polvere
- 150 g di cioccolato al latte a pezzi
Cioccolato temperato
- 300 g di cioccolato bianco a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 609.3 kJ / 145.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 26.3 mg
Alternatywne przepisy
Cioccolato temperato
15min
Mini Pandorini (TM6)
15h
Biscottini di vetro
45 Min
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Mattoni di pan di zenzero
2h 35min
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3 Std.
Latte condensato
1 Std.
Segreto federiciano
2 godz. 30 min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 Std.
Semifreddo alla mela su crumble di biscotti
6 Std.
Semisfere al cioccolato con cuore di fragola
3 Std.
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min