Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 200 g di zucchero
- 80 g di mandorle pelate
- 4 uova
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 100 g di liquore alle erbe
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Glassa
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di latte
- 50 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di crema gianduia
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di liquore alle erbe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3071 kJ / 734 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 77.8 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse al caramello salato
5 godz. 30 min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5h
Torta Saint Honoré
5sa 50 dk
Pan di Spagna
1h
Pan di Spagna
1h 50 min.
Cupcake mimosa
1h
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 godz.
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Torta Red velvet
3h
Torta mimosa
1ωρ. 5 λεπτ.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Torta foresta nera
3h