![Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/273111.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 200 g di zucchero
- 80 g di mandorle pelate
- 4 uova
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 100 g di liquore alle erbe
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Glassa
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di latte
- 50 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di crema gianduia
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di liquore alle erbe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3071 kJ / 734 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 77.8 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sbriciolata di biscotti alla crema gianduia e mascarpone
7h
Torta Red velvet
3h
Pasta choux al cacao
1h 10 min.
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25 Std. 20 Min
Mousse al pistacchio (TM6)
3h
Crema mousseline
1h
Bignè con crema al pistacchio
3h
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Semifreddo allo yogurt greco e pistacchi
5 Std. 15 Min
Crema Bimby ® al pistacchio
50 dk
Crema al pistacchio
20 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min