![Gelato biscotto gianduia Gelato biscotto gianduia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4d3d52eb-27cb-4a75-9e66-407b533ef8e6/Derivates/31b92571-ca70-4dd6-87db-bbe14f270965.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato gianduia
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- 125 g di zucchero
- 25 g di destrosio
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 20 g di farina di carrube
- 50 g di panna (30-40% di grassi) fresca
- 100 g di crema gianduia
Biscotti
- 100 g di zucchero
- 125 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 20 g di cacao in polvere
- 250 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato soft alla vaniglia
13h
Gelato al cioccolato
12u.
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
1 Std. 10 Min
Coppette biscotto
20 Min
Gelato biscotto al tiramisù (vegan)
18 godz. 45 min
Gelato biscotto cioccostelle
3sa
Gelato biscotto bigusto
7 Std.
Gelato veloce al whiskey e caffè (per 2 persone)
15 Min
Gelato mascarpone e ciliegie
6h 30min
Coni e cialde
1sa 5 dk
Mousse cioccolato fondente e peperoncino
20 Min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20min