Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato gianduia
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- 125 g di zucchero
- 25 g di destrosio
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 20 g di farina di carrube
- 50 g di panna (30-40% di grassi) fresca
- 100 g di crema gianduia
Biscotti
- 100 g di zucchero
- 125 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 20 g di cacao in polvere
- 250 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 55.2 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato
12 godz.
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5h 15min
Gelato biscotto
7h 45 min.
Gelato al cioccolato e ciliegie
10h 30min
Crema al caffè
15min
Galette des rois pistacchi e ciliegie
3h
Cornetti semintegrali ripieni
1 Std. 15 Min
Gelato veloce al whiskey e caffè (per 2 persone)
15min
Coppe di mascarpone al croccante
3h 15min
Gelato biscotti cookies e panna
3h
Coppetta gelato alla vaniglia e cioccolato
10h 20min
Gelato leggero alla stracciatella
10h 30min