![Zuppa di gamberi piccante Zuppa di gamberi piccante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/18f9bd54-6331-4c30-928c-f635f0a910dc/Derivates/0efcd27d-2196-4c70-b90b-78c37b35413e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di funghi shiitake secchi
- 2 gambi di citronella (lemon grass) fresca, la parte bianca, a pezzi (2 cm)
- 2 mazzetti di coriandolo fresco, le foglioline + q.b.
- 3 - 6 peperoncini piccanti freschi a metà
- 3 foglie di kaffir lime
- 150 g di pomodoro maturo, tagliato in quarti
- 2 centimetri di zenzero, radice fresca, pelata e a pezzi (1 cm)
- 3 spicchi di aglio
- 2 centimetri di galangal fresco la radice, pelata
- 70 g di scalogni a pezzi
- 5 g di dado per brodo di pollo
- 700 g di acqua
- 10 g di crema di peperoncino (Tom yum paste)
- 40 g di salsa di pesce
- 10 g di zucchero di canna
- 200 g di code di gambero fresche, pulite
- 1 cucchiaio di succo di lime
- 1 cipollotto tritato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 295 kJ / 70.5 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone con salsa olandese al limone, asparagi e riso
45 dk
Zuppa di pesce con zucca e tofu
1h 10 min.
Zuppetta di gamberi
1h
Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
45 dk
Insalata di calamari vietnamita (Goi muc)
1h
Cocktail tropicale
10min
Pollo alla giamaicana (Jamaican jerk chicken)
2h 10min
Insalata di bulgur con polpo e ceci
1 Std. 45 Min
Zighinì (Stufato di manzo)
50 dk
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45 dk
Anguille in umido
40 min
Impepata di cozze con salsa al burro bianco
45 dk