Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
- 30 g di radice fresca di zenzero, pelata e a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di salsa di soia
- 80 g di cipollotti a pezzi
- 40 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- 15 g di olio di sesamo
- 4 g di pepe rosa in grani
- 6 g di sale
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 500 g di tonno fresco a tocchi (1-2 cm)
- 1 avocado, la polpa a tocchetti (2 cm)
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- fiori edibili q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1 godz.
Tartare di salmone con avocado e uova
45min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 godz.
Gamberoni con avocado e yogurt
35 min
Salmone in salsa al curry con anelli di porro croccante
1 godz.
Vongole e cozze alla marinara
3h
Tacos de camarones
1h 30min
Marinatura al pompelmo rosa e paprika
20min
Gamberoni con chips di patate viola e timo
50 min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45min
Blinis con carpaccio di tonno
1 godz.
Tartare al salmone
1 godz.