![Tartare al tonno e avocado Tartare al tonno e avocado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E141F8B5-B84E-4B44-BB1F-A3D860F5908D/Derivates/be4c49e7-a178-4912-8671-be153a773280.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaino di coriandolo in polvere
- 30 g di radice fresca di zenzero, pelata e a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di salsa di soia
- 80 g di cipollotti a pezzi
- 40 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- 15 g di olio di sesamo
- 4 g di pepe rosa in grani
- 6 g di sale
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 500 g di tonno fresco a tocchi (1-2 cm)
- 1 avocado, la polpa a tocchetti (2 cm)
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- fiori edibili q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare di baccalà e salmone con salsa di soia ai tre pepi
30 Min
Gamberoni con avocado e yogurt
35 min
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1 Std.
Salmone sottovuoto in salsa teriyaky
1 Std. 20 Min
Manzo all'Hawaiiana
45 Min
Spiedini di salmone con salsa miele e zenzero (per 2 persone) (senza glutine)
40 Min
Gamberi in agrodolce
40 Min
Salmone con crema di avocado sottovuoto
1 Std.
Tartare di salmone con avocado e uova
45 Min
Tartare al salmone
1 Std.
Insalata di gamberi, avocado e mango
30 Min
Salmone alla menta con pepe rosa e zenzero
35 min